logo-sint-vincentius-colors
logo-sint-vincentius-colors

Een inschrijving

Wachttijd

Opname

Kortverblijf

Een verhuis naar een woonzorgcentrum brengt heel wat vragen met zich mee. Met onderstaande informatie willen we u graag vertrouwd maken met onze opnameprocedure. Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet ons te contacteren.

Een inschrijving

Voor een inschrijving op de opnamelijst vragen we u ons het ingevulde inschrijvingsformulier te bezorgen. Gina Girardin, onze maatschappelijk assistente, zal met u contact opnemen voor een afspraak om de inschrijving te finaliseren. De aanvraag wordt opgenomen in een opnamelijst naargelang het zorgprofiel. Dit zorgprofiel wordt bepaald aan de hand van de Katzschaal. Dit document vindt u terug bij het inschrijvingsformulier en dient ingevuld te worden door de behandelend huisarts of (thuis)verpleegkundige.

 

Wanneer er een kamer vrij komt, wordt aan de hand van volgende criteria bepaald wie kan opgenomen worden:

  • Zorgprofiel aan de hand van de katz-schaal
  • Datum van inschrijving

Gedurende de wachttijd

Wanneer uw zorgbehoefte wijzigt gedurende de wachttijd, gelieve ons hiervan dan op de hoogte te brengen. Op die manier kunnen we eventuele wijzigingen op de opnamelijst doorvoeren. U kan ook steeds een nieuwe Katzschaal binnenbrengen.

Indien een opname in ons woonzorgcentrum niet meer nodig zou zijn, vragen we u ons hiervan op de hoogte te brengen.

De opname

Wanneer er een kamer vrijkomt en u in aanmerking komt, wordt u verwittigd.  Enkel personen op de dringende opnamelijst kunnen in aanmerking komen. Wanneer u ingaat op ons voorstel volgt binnen een week de opname.

Kort voor de opname wordt u uitgenodigd voor een gesprek waarin we enerzijds willen polsen naar uw verwachtingen, wensen, zorgen,… en anderzijds enkele administratieve en praktische zaken overlopen.

Kortverblijf

Voor een verblijf in het centrum  voor kortverblijf, is het belangrijk  tijdig te boeken. Hiervoor stuurt u ons het ingevulde inschrijvingsformulier toe samen met een Katzschaal, ingevuld door uw huisarts of thuisverpleegkundige. 

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.