logo-sint-vincentius-colors
logo-sint-vincentius-colors

Open vacatures

Vacature hartelijke, communicatieve verpleegkundige
Klik hier

"Samen zorg dragen voor elkaar" . Geïnspireerd door dit motto biedt het Woonzorgcentrum Sint-Vincentius totaalzorg afgestemd op de wensen en noden van de bewoners, in een concept van onderhandelde zorg. Onze zorg- en dienstverlening bieden we aan in een nieuwbouw en vanuit de waarden deskundigheid, ver-antwoord-elijkheid, verbondenheid en hartelijkheid die we bewust nastreven.  We zijn georganiseerd in vaste teams per woonkern. Er zijn 3 woonkernen waarvan 1 beschermde woonkern voor personen met dementie. De teams zijn multidisciplinair samengesteld en zijn op weg naar zelforganisatie. Zorgkundigen, verpleegkundigen, ergo’s, animatoren, kinesisten en schoonmaakmedewerkers vormen samen een hecht team. Deze teams krijgen de ruimte om zo veel mogelijk aspecten van de zorg- en de dienstverlening voor hun bewoners  zelf te organiseren, uit te voeren en te regelen. Het gehele team draagt de verantwoordelijkheid. Het team verdeelt en organiseert de taken onderling. Ieder vertrekt vanuit zijn eigen functieprofiel. De taken die niet aan een functieprofiel zijn toegewezen worden verdeeld over alle teamleden. Zo creëren we actieve jobs met veel regelruimte en een breed takenpakket. Een teambegeleider leidt de samenwerking binnen het team in goede banen en begeleidt het team naar het behalen van de teamdoelen. De teambegeleider  moedigt de leden van het team aan en ondersteunt hen in het opnemen van hun verantwoordelijkheden.

 

Jouw taken

 • Je zal mee instaan voor de hygiënische, verpleegkundige en maaltijdzorg van onze bewoners: geven van dagelijkse toiletten, klaarzetten van medicatie, ontvangen van dokters, maaltijdbegeleiding, inspuitingen, wondzorg …
 • Je neemt een actieve rol in de teamwerking van je afdeling en werkt in samenwerking met je collega’s aan de teamdoelstellingen.
 • Naast de taken van je eigen functieprofiel, neem je ook enkele algemene opdrachten op. Zo kan je je bijvoorbeeld specialiseren in palliatieve zorgen of word je de verantwoordelijke voor de communicatie met de familie. Deze taken worden in overleg met het team bepaald en toebedeeld. 

Jouw profiel

 • Bachelor verpleegkunde of diploma HBO5 verpleegkunde 
 • Ervaring is geen vereiste, wel een pluspunt
 • Je bent een sterke teamplayer en kan zelfstandig werken
 • Je hebt zin voor initiatief en verantwoordelijkheid 
 • Je bent communicatief en staat bewoners en hun naasten op een klantgerichte manier te woord
 • Je bent enthousiast, gemotiveerd, leergierig en stressbestendig
 • Je hebt oog voor details en je schat situaties goed in.

Ons aanbod

 • Wie bieden je een afwisselende job met een breed takenpakket in een context met oog voor warmmenselijkheid
 • We bieden ruimte en de nodige vorming om je als professional en als mens verder te ontplooien
 • Een boeiende woonkern, volop in ontwikkeling
 • Diverse tewerkstellingspercentages zijn mogelijk
 • Onmiddellijke indiensttreding.

Vacature weekendstudenten zorg
Klik hier

 

“Samen zorg dragen voor elkaar". Geïnspireerd door dit motto biedt het Woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Ekeren totaalzorg afgestemd op de wensen en noden van de bewoners. Voor onze drie woonkernen zoeken wij weekendstudenten met een hart voor mensen.

 

Jouw taken                                             

Je ondersteunt het team van verzorgenden en verpleegkundigen. Maaltijdondersteuning en ochtendzorg zijn hierbij je hoofdtaken. Daarnaast werk je mee aan een vlot verloop van de dagelijkse zorg voor onze bewoners met aandacht voor hun persoonlijke behoeften. Door je enthousiasme en warmmenselijke aanpak bouw je mee aan een goede thuis voor onze bewoners.

 

Jouw profiel

 • Je volgt een opleiding tot zorgkundige of verpleegkundige en je hebt je 6e jaar verzorging minstens afgerond.
 • Je bent een sterke teamplayer, maar je kan ook zelfstandig werken.
 • Je hebt een warm hart voor oudere mensen en zorg dragen voor een ander is je passie.
 • Je kan je vlot verplaatsen naar Ekeren-centrum, want wij starten de dag meestal vroeg. Daarom is het aan te raden dat je woonachtig bent in de nabije regio.

Ons aanbod

 • Wie bieden je een afwisselende en leerrijke studentenjob in een context met oog voor warmmenselijkheid.
 • Een mooie bijverdienste die je voorbereidt op je latere carrière als zorgkundige of verpleegkundige.
 • Verschillende uurroosters mogelijk: 3u of 6u te werken op zaterdag en/of zondag.
 • Te starten vanaf september 2021.
 • Tijdens schoolvakanties zijn er extra mogelijkheden om te werken.

Ben jij diegene die wij zoeken?

Bezorg dan je beknopte CV aan Arian Lemmens, verantwoordelijke studenten,

via e-mail: arian.lemmens@vincentiusekeren.be

 

Heb je medestudenten die ook aan ons profiel voldoen?

 

Overtuig hen om een kijkje te nemen op onze website www.vincentiusekeren.be

De link om te solliciteren kunnen zij daar terug vinden.

 

Wij hopen jou binnenkort te mogen verwelkomen in ons team!

Troeven

Studenten/Stagiairs

Spontaan solliciteren

Werken als vrijwilliger

Troeven

Samen zorg dragen voor elkaar

In Woonzorgcentrum Sint-Vincentius vinden we het belangrijk niet alleen zorg te dragen voor onze bewoners en hun naasten, maar zeker ook voor onze medewerkers! Als medewerkers zich gedragen voelen door een open en ondersteunend  beleid, kunnen zij op een verantwoordelijke en kwaliteitsvolle wijze zorgen voor onze bewoners en hartelijke  relaties met hen uitbouwen.     

 

Zelforganiserende teams

In Woonzorgcentrum Sint-Vincentius werken we in vaste teams per woonkern.  Er zijn 3 woonkernen waarvan 1 beschermde woonkern voor personen met dementie. De teams zijn multidisciplinair samengesteld en zijn op weg om een zelforganiserende samenwerking uit te bouwen . Zorgkundigen, verpleegkundigen, schoonmaaksters, logistiek medewerkers, ergotherapeuten , animatoren en kinesisten worden als team toegewezen aan een groep bewoners. Deze teams krijgen de ruimte om zo veel mogelijk aspecten van de zorg- en de dienstverlening aan hun bewoners te organiseren, te regelen en uit te voeren. Het gehele team draagt samen de verantwoordelijkheid. 

Het team verdeelt en organiseert de taken onderling. Iedereen vertrekt vanuit haar/zijn eigen functieprofiel. De taken die niet aan een functieprofiel zijn toegewezen worden verdeeld over alle teamleden. Zo creëren we actieve jobs met veel regelruimte en een breed takenpakket.

Een teambegeleider is aangeduid om de samenwerking binnen het team in goede banen te leiden en het team mee te begeleiden naar het behalen van hun doelstellingen. De teambegeleider  moedigt de leden van het team aan en ondersteunt hen in het opnemen van hun verantwoordelijkheden.

  

Voordelen van werken in het woonzorgcentrum Sint-Vincentius

 • Wie bieden je een afwisselende job met een breed takenpakket in een huis met een hart!
 • We vinden het heel belangrijk dat onze medewerkers mee kunnen denken en hun steentje kunnen bijdragen aan het reilen en zeilen in huis. 
 • Als zelfstandige teamplayer in een zelforganiserend team kan je jouw talenten en creativiteit ten volle ontwikkelen en inzetten voor onze bewoners.
 • We bieden ruimte en de nodige vorming om je als professional en als mens verder te ontplooien.

U kan solliciteren op één van onze openstaande vacatures, via een spontane sollicitatie of u kan zich opgeven als vrijwilliger.

 

Stagiairs kunnen een stageaanvraag mailen naar info@vincentiusekeren.be

 

Om te werken als weekend- of vakantiestudent kan u spontaan solliciteren of solliciteren op een openstaande vacature voor studenten.

  

Studenten/Stagiairs

Stagiairs kunnen een stageaanvraag mailen naar info@vincentiusekeren.be

 

Om te werken als weekend- of vakantiestudent kan u spontaan solliciteren of solliciteren op een openstaande vacature voor studenten.

  

Spontaan solliciteren

Geen open vacatures? Solliciteer gerust spontaan. U kan uw cv opsturen via het contactformulier. We nemen uw cv dan op in de werfreserve.

Werken als vrijwilliger

Heb jij een hart voor ouderen? En heb je nog enkele uurtjes vrij? Dan is vrijwilligerswerk in ons woonzorgcentrum misschien iets voor jou. De aanwezigheid en inzet van de vrijwilligers, hun warmmenselijke aandacht en liefdevolle omgang met de bewoners is een duidelijke meerwaarde bij de zorg van onze medewerkers.  De vrijwilligers werken zo mee aan een betere levenskwaliteit en welzijn van onze bewoners.  

 

Vrijwilligers kunnen ingeschakeld worden in de verscheidene domeinen van onze werking.  Een enthousiast team staat dagelijks paraat in onze cafetaria om de dorstigen te laven. Bij het activiteitenaanbod betrekken we zo veel mogelijk familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers om onze bewoners mee te begeleiden, te stimuleren en een goed gevoel te geven.  Hiernaast doen we graag een beroep op vrijwilligers voor  maaltijdbegeleiding,  bezoeken aan de markt, begeleiding bij uitstappen,.... Onze bewoners ontvangen zeker ook graag bezoek van vrijwilligers en zijn steeds dankbaar voor een luisterend oor.   

 

Heeft u interesse in vrijwilligerswerk in ons woonzorgcentrum? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier of op 03 543 61 60.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.