logo-sint-vincentius-colors
logo-sint-vincentius-colors

Woonzorgcentrum

Doelgroep

Aanbod

Accommodatie

Tarieven

Woonzorgcentrum

Top

Woonzorgcentrum Sint-Vincentius is een hedendaagse zorgvoorziening in het centrum van Ekeren. Wij bieden een thuis aan 86 residenten.  Onze bewoners verblijven in  3 woonkernen:  Leliedal, Klaproosveld  en Rozentuin met respectievelijk  20 en tweemaal 33 woongelegenheden. Binnen het woonzorgcentrum bieden wij ook 10 woongelegenheden kortverblijf aan die deel uitmaken van de woonkernen van het woonzorgcentrum.

Doelgroep

Top

Woonzorgcentrum Sint-Vincentius biedt residentieel verblijf en zorg aan zorgbehoevende ouderen. Ouderen uit de regio kunnen bij ons terecht, ongeacht afkomst, levensbeschouwelijke visie of overtuiging. De zorgbehoefte omvat zowel fysieke zorg als nood aan begeleiding of geborgenheid.

Voor personen met dementie bieden wij aangepaste zorg in een beschermde woonkern.

Ouderen die thuis verblijven en een tijdelijke nood hebben aan ondersteuning, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname of wanneer de mantelzorger met vakantie gaat, kunnen terecht in het kortverblijf.

Samen met u zoeken we naar de gepaste oplossing voor uw zorgnoden. Aarzel niet om ons te contacteren voor het bespreken van uw zorgprofiel.

Aanbod

Top

Totaalzorg afgestemd op uw wensen en noden

Onze multidisciplinair teams staan in voor de totaalzorg in functie van de wensen en behoeften van de bewoners . Samen met de bewoner en zijn naasten gaan we rond de tafel zitten om een gepersonaliseerd zorgplan op te stellen. We willen tegemoet komen aan en flexibel inspelen op de persoonlijke vragen en noden van elke bewoner.

 

 

Onafhankelijke woonkernen met multidisciplinaire teams

Als woonzorgcentrum kiezen wij er voor om geïntegreerd te werken in van elkaar onafhankelijke woonkernen. In elke woonkern staat een multidisciplinair team van vaste medewerkers paraat dat instaat voor het welzijn en de zorg van de bewoners. Deze  teams hebben een grote autonomie en zijn zelforganiserend.  Zorgkundigen, verpleegkundigen, schoonmaaksters, logistiek medewerkers, ergotherapeuten, animatoren en kinesisten werken samen in een hecht team, ondersteund door een teambegeleider. Deze organisatievorm garandeert een goede onderlinge communicatie en samenwerking die een basis legt voor het welbevinden van de bewoners, zorgcontinuïteit zorgkwaliteit .  

 

 

Leliedal: beschermde afdeling voor personen met een dementie

Op de benedenverdieping situeert zich de beschermde afdeling  voor personen met dementie.  De organisatie van en  de werking in deze woonkern zijn aangepast aan de specifieke noden van de bewoners. De woonkern biedt toegang tot een beschermde tuin waar de bewoners vrij gebruik van kunnen maken. Het leven in de woonkern is afgestemd op de activiteiten van het dagelijkse leven.   Bewoners worden gestimuleerd om deel te nemen aan huishoudelijke activiteiten zoals de planten verzorgen, afruimen, afwassen of gerechten bereiden,  en aan het aanbod van bewegings-, muziek- en zangactiviteiten.

  

 

Samenzijn en zinvolle tijdbesteding

Sociale contacten zijn erg belangrijk. In elke woonkern is er een grote eet-leef- en zitruimte waar bewoners samen de maaltijd kunnen gebruiken.  Daar kan ook tv worden gekeken, een kaartje gelegd of men kan er samenkomen voor een gezellige babbel of een tas koffie . Er worden activiteiten georganiseerd zoals  bingo, gymnastiek, een film of een verjaardagsfeestje . Regelmatig staan er ook grotere activiteiten op het programma zoals een optreden, het kerstfeest of paasfeest of een modeshow. Bewoners kunnen hieraan deelnemen als ze dit wensen.  Neem zeker eens een kijkje in onze activiteitenkalender.

 

 

Maaltijden

Elke dag bereidt onze chef-kok Lut heerlijke, verse maaltijden in onze eigen keuken. Daarbij wordt ook rekening gehouden met diëten. 

 

 

Levensbeschouwing 

Wij zijn een christelijke voorziening  maar staan open voor iedereen.  Ieders filosofische, politieke en godsdienstige opvatting respecteren we. De gebruiken en gewoonten van de Rooms-Katholieke traditie willen we in stand houden, aanbieden en mee beleven met de bewoners die dit wensen.  Dit doen we binnen onze pastorale werking.  We volgen daarbij de kerkelijke kalender en vieren de sterke tijden van het jaar met de nodige luister. ‘s Zondags wordt er een viering georganiseerd.  

Als u een andere godsdienst of overtuiging aanhangt, bent u steeds vrij om uw persoonlijke begeleider of raadsman te ontvangen.

Accomodatie

Top

De kamer

Het woonzorgcentrum beschikt over 86 éénpersoonskamers. U kan deze kamer inrichten volgens uw eigen smaak.

 

Op de kamer is voorzien:

 • Hoog-laag bed
 • Nachtkastje
 • Tafel met stoel
 • Kleerkast
 • Badkamer met toilet, lavabo en kast
 • Oproepsysteem
 • TV (mits betaling van een supplement voor de TV-distributie)
 • Telefoon (mits betaling van een supplement)
 • Koelkast 

Bewoners kunnen hun eigen comfortabele zetel meebrengen of er een aanvragen bij het woonzorgcentrum.

 

De afdelingen en gemeenschappelijke ruimtes

Het woonzorgcentrum is opgedeeld in 3 woonkernen:  rozentuin, klaproosveld en leliedal. Elke woonkern heeft een grote eet-leef- en zitruimte. Hier worden de maaltijden geserveerd en activiteiten georganiseerd. Er kan ook samen naar tv worden gekeken of een kaartje worden gelegd. 

 

Verder beschikken we over een cafetaria, een kinéruimte, twee polyvalente ruimtes, een beschermde tuin, verschillende gezellige zithoekjes  en een kapsalon.  Deze ruimtes zijn er voor u, maar er gerust gebruik van!

Kaartje leggen in de leefruimte

Tarieven

Top

Geldig vanaf 1 november 2019 

 

Dagprijs eenpersoonskamer: € 62,84 

Dagprijs is inclusief: 

 • huur bemeubelde kamer 
 • volledig pension 
 • verzorging 
 • incontinentiemateriaal 
 • was bedlinnen 
 • koelkast 

Dagprijs is exclusief: 

 • dokterskosten 
 • medicatie 
 • was persoonlijk gerief 
 • pedicure 
 • kapper 

Supplementen: 

 • TV distributie: €7,5/ maand 
 • Telefoonabonnement:€15/maand 
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.