Ons aanbod

Ons aanbodOns aanbodOns aanbodOns aanbodOns aanbodOns aanbodOns aanbodOns aanbodOns aanbod

Totaalzorg afgestemd op uw wensen en noden

Onze multidisciplinaire teams staan in voor de totaalzorg in functie van de wensen en behoeften van de bewoners. Samen met de bewoner en zijn naasten gaan we rond de tafel zitten om een gepersonaliseerd zorgplan op te stellen. We willen tegemoet komen aan en flexibel inspelen op de persoonlijke vragen en noden van elke bewoner.


Onafhankelijke woonkernen met multidisciplinaire teams

In elke woonkern staat een multidisciplinair team van vaste medewerkers paraat dat instaat voor het welzijn en de zorg van de bewoners. Zorgkundigen, verpleegkundigen, schoonmaaksters, logistiek medewerkers, ergotherapeuten, animatoren en kinesisten werken samen in een hecht team, ondersteund door een teambegeleider. Deze organisatievorm garandeert een goede onderlinge communicatie en samenwerking die een basis legt voor het welbevinden van de bewoners, zorgcontinuïteit en zorgkwaliteit.


Leliedal: beschermde afdeling voor personen met een dementie

Op het gelijkvloers situeert zich de beschermde afdeling voor personen met dementie. De organisatie van deze woonkern is aangepast aan de specifieke noden van de bewoners. De woonkern biedt toegang tot een beschermde tuin waar de bewoners vrij gebruik van kunnen maken. Het leven in de woonkern is afgestemd op de activiteiten van het dagelijkse leven. Bewoners worden gestimuleerd om deel te nemen aan huishoudelijke activiteiten zoals de planten verzorgen, afruimen, afwassen of gerechten bereiden en aan bewegings-, muziek- en zangactiviteiten.


Samenzijn en zinvolle tijdbesteding

Sociale contacten vinden we erg belangrijk. In elke woonkern is er een grote leefruimte waar bewoners samen de maaltijd kunnen gebruiken. Er kan ook tv worden gekeken, een kaartje gelegd of men kan er samenkomen voor een gezellige babbel of een tas koffie . Er worden activiteiten georganiseerd zoals bingo, gymnastiek, een film of een verjaardagsfeestje. Regelmatig staan er ook grotere activiteiten op het programma. Bewoners kunnen hieraan deelnemen als ze dit wensen. Een overzicht van onze activiteiten kan je terugvinden in de woonkern en in onze maandelijkse huiskrant 'Het Vincentiusnieuws'.


Maaltijden

Elke dag bereidt onze chef-kok Lut Van Maldeghem heerlijke, verse maaltijden in onze eigen keuken. Daarbij wordt ook rekening gehouden met diëten.


Levensbeschouwing

Wij zijn een van oorsprong christelijke voorziening maar staan open voor iedereen. Ieders filosofische, politieke en godsdienstige opvatting respecteren we. De gebruiken en gewoonten van de Rooms-Katholieke traditie willen we in stand houden, aanbieden en mee beleven met de bewoners die dit wensen. Dit doen we binnen onze pastorale werking. We volgen daarbij de kerkelijke kalender en vieren de sterke tijden van het jaar en organiseren op regelmatige tijdstippen vieringen. Als u een andere godsdienst of overtuiging aanhangt, bent u steeds vrij om uw persoonlijke begeleider of raadsman te ontvangen.

Ons aanbod
Ons aanbod
Ons aanbod

“Ik voelde me hier snel thuis en kan nog steeds mijn hobby uitoefenen zoals ik vroeger altijd deed. Ik deel mijn interesse voor puzzelen nu met enkele medebewoners.”

Geraldine