Ons aanbod

Ons aanbodOns aanbodOns aanbodOns aanbodOns aanbod

Ons zorgaanbod

Een coördinator en een zorgkundige verzorgen de dagelijkse werking van het dagcentrum. We willen onze daggasten een aangename dag bezorgen en bieden zorg en ontspanning aangepast aan het zorgprofiel van elke daggast. Indien aangewezen kan de huisarts, kinésist, of een andere externe geneesheer een huisbezoek brengen aan het dagcentrum. Ook een bezoek aan de kapper of de pedicure kan door ons georganiseerd worden. Wij beschikken bovendien over een volledig uitgeruste douche- en badkamer voor wie ook hygiënische ondersteuning wenst.


Samenzijn en zinvolle dagbesteding

Sociale contacten en samenzijn vinden we erg belangrijk. In onze leefruimte zullen we dan ook samen veel tijd spenderen. Er kan samen tv gekeken worden, een gezelschapsspel gespeeld of geknutseld worden of men kan er terecht voor een gezellige babbel of een tas koffie. Er worden dagelijks verschillende activiteiten georganiseerd en regelmatig staan er ook grotere activiteiten op het programma zoals een optreden, een feest of een modeshow. Daggasten kunnen hieraan deelnemen als ze dit wensen. Daggasten die liever rust opzoeken kunnen vertoeven in onze zithoek, tuin of gebruik maken van de bedden in de slaapkamer.


Maaltijden

Een verse warme middagmaaltijd uit eigen keuken is inbegrepen in de dagprijs. Alle daggasten eten ’s middags samen in de leefruimte van het dagcentrum. Koffie en thee worden doorheen de dag voorzien.


Dagverloop

Ons dagcentrum opent om 9u zijn deuren. Tussen 9u en 10u ontvangen wij alle daggasten met een heerlijke kop koffie of thee. In de voormiddag organiseert de begeleider een eerste activiteit. Rond lunchtijd verzamelen we alle daggasten aan tafel voor een verse, warme maaltijd. Na het eten kan er even gedut worden. In de namiddag voorzien we een tweede activiteit en een tasje koffie met iets lekkers. Rond 17u gaan onze daggasten huiswaarts.


Inspraak en communicatie

Samen met de daggast en zijn mantelzorger zoeken we graag naar gepaste zorg en een dagbesteding op maat van het zorgprofiel. Bij de start en op tussentijdse gelegenheden bieden wij inspraak in onze werking. Via e-mail of een communicatieschrift wordt de mantelzorger op de hoogte gehouden van het dagverblijf.


Levensbeschouwing

Ons dagcentrum staat open voor iedereen met respect voor de ideologische, filosofische, politieke en godsdienstige overtuiging van elke persoon. We vragen van onze daggasten eenzelfde houding tegenover onze andere gasten, bewoners en medewerkers. We bieden de mogelijkheid om aan de gebeds- of eucharistievieringen deel te nemen die doorgaan in het woonzorgcentrum.

Dagprijs: €35

Dagprijs is inclusief:

  • koffie/thee
  • middagmaaltijd (soep/hoofdgerecht/dessert)
  • activiteiten/begeleiding
  • incontinentiemateriaal
  • hygiënische verzorging

Dagprijs is exclusief:

  • vervoer van en naar het dagcentrum
  • consultaties
  • medicatie
  • pedicure
  • ​kapper